MIRJANA MARINKOVIĆ

Profesor ruskog jezika i književnosti, kantautor i pesnikinja, u svom radu neguje autorsku muziku, kao i ruske i srpske narodne pesme i romanse i domaći evergrin.

Izvodi ih najčešće u pratnji Zorana Dimitrova i vokalnog kvarteta GRM (Guljsanam Rejmbajeva, glumica, Ružica Radojčić i Maja Tešić, profesori ruskog jezika i književnosti), inače, članica hora Lučinuška pod upravom prof. Andreja Tarasjeva.

Autor je više koncepata.

Dečiji RUSKI HOR OŠ “Duško Radović”, Sremčica osnovan je 2001. godine. Neguje dečije i narodno muzičko stvaralaštvo ruskog i srpskog naroda.

POETSKO ĆOŠE u svom izvornom obliku okuplja pesnike i muzičare, kao i umetnike drugih provinijencija. Postoji od 2010. godine. DEČIJE POETSKO ĆOŠE održava se jednom godišnje u galeriji TRAG, Dvoržakova 2, Sremčica.

STARE DOBRE MELODIJE – muzičke večeri posvećene domaćim evergrin melodijama se od 2014. godine jednom mesečno održavaju u ateljeu NIĆETIN, Deligradska 14, Beograd kao i na drugim lokacijama po dogovoru.

KVARTET “GRM” postoji od 2015. godine i neguje srpske i ruske narodne pesme i romanse, kao i polifonu autorsku muziku.

UDRUŽENJE GRAĐANA “MIRINMIR” bavi se očuvanjem muzičke tradicije srpskog, ruskog i drugih slovenskih naroda, kao i autorskom muzikom, etnomuzikologijom, etnografijom i pedagogijom. Postoji od 2016. godine.