MIRJANA MARINKOVIĆ

Profesor ruskog jezika i književnosti, kantautor i pesnikinja, koja u svom radu neguje autorsku muziku, kao i ruske i srpske narodne pesme i romanse, makedonske narodne, ruske ciganske, starogradske, sevdalinke i domaći evergrin.

Izvodi ih najčešće u pratnji Zorana Dimitrova, inženjera i gitariste i Guljsanam Rejmbajeve, glumice, koordinatora dečijih programa i pratećeg vokala iz Taškenta, Uzbekistan.

Članica je i solista hora “Lučinuška” pod upravom prof. Andreja Tarasjeva.

Autor je više koncepata.

Dečiji RUSKI HOR OŠ “Duško Radović”, Sremčica osnovan je 2001. godine. Negujući dečije i narodno muzičko stvaralaštvo ruskog i srpskog naroda, delovao je do 2016. godine.

POETSKO ĆOŠE u svom izvornom obliku okuplja pesnike i muzičare, kao i umetnike drugih provinijencija. Osnovano je 2010. godine. DEČIJE POETSKO ĆOŠE održava se otprilike jednom godišnje u galeriji TRAG,Dvoržakova 2, Sremčica.

STARE DOBRE MELODIJE – muzičke večeri posvećene domaćim evergrin melodijama se od 2014. godine jednom mesečno održavaju u ateljeu NIĆETIN, Deligradska 14, Beograd kao i na drugim lokacijama po dogovoru.

KVARTET “GRM” delovao je tokom 2015. i 2016. godine i, negujući srpske i ruske narodne pesme i romanse, kao i polifonu autorsku muziku, održao je niz koncerata i pojedinačnih nastupa u Kući Đure Jakšića, KC Čukarica i drugim institucijama.

UDRUŽENJE GRAĐANA “MIRINMIR” bavi se očuvanjem muzičke tradicije srpskog, ruskog i drugih slovenskih naroda, kao i autorskom muzikom, etnomuzikologijom, etnografijom i pedagogijom. Postoji od 2016. godine.

ALBUM „NEMAM VREMENA“ sa 12 autorskih pesama, kantautorka Mirjana Marinković je objavila 2017. godine. Na albumu su sarađivali Milica Bijelić (autor dva teksta – “Jovanova” i “Nemam vremena za putovanja”), Saša Kostić, Studio “Rok cirkus” (autor aranžmana), i David Stanimirović, Studio “Moderato” (producent albuma).

Više informacija o delovanju autorke možete videti u arhivi naših događaja.